Pe Intelesul Tuturor

Aceasta pagina este, de fapt, contractul virtual care se incheie intre vanzator , (Societatea  „MY PRECIOUS BY DIAMONDS SRL” ) si cumparator si traseaza limitele in care se desfasoara tranzactia de vanzare-cumparare intre cele doua parti, precum si obligatiile si drepturile acestora

ATENTIE

Toate produsele expuse spre vanzare pe acest site sunt   Produse Folosite !  

De aceea , Garantia de Conformitate  oferita de ” My Precious by Diamonds SRL”  va fi conform legii  un an de zile, respectiv  sunt garantate calitatea si proprietatile fizico-chimice ale bijuteriilor (pe intelesul  tuturor ar fi : aurul este aur iar diamantele sunt diamante…)

Orice produs achizitionat online poate fi returnat  in 14zile fara penalitati si fara invocarea  unui motiv,  cu conditia sa fie exact la fel cum l-ati primit.   De aceea,  cea mai mare Recomandare a noastra ar fi:

Sa inspectati cu mare atentie produsul la livrare pentru al recunoaste a fii cel prezentat de catre noi si de-a  corespunde cel putin vizual .(expedierea se face prin Urgent Cargus cu verificare colet si asigurare). Acceptand-ul , recunoastetii  obiectul si itegritatea lui. Al doilea pas recomandat inainte de purtarea lui (folosirea  efectiva)  este sa verificati produsul din punct de vedere al caracteristicilor descrise pe site-ul nostru si pe certificatul insotitor.(La o bijuterie avizata )   Daca si numai daca corespude intru-totul  caracteristicilor cat si  criteriilor dvs puteti incepe folosirea produsului. Acest lucru vi-l stipulam al face in primele din cele  14 zile de la achizitie pentru a fi luate in considerare de catre noi in cazul unor neconcordante …

Dupa trecerea celor doua saptamani vom considera ca toate verificarile au fost facute si ca produsul corespunde din toate punctele de vedere.

Declaram ca dat fiind  natura lor si provenienta second hand a produselor (nu sunt produse de societatea noastra  si nici cumparate ca fiind noi) nu se poate acorda o garantie comerciala.

Totodata va asiguram  ca sunt verificate , inspectate si igenizate in amanuntit inainte de a fi expuse spre vanzare.            

Societatea noastra  depune eforturi pentru mentinerea de maxima corectitudine a informatiilor expuse pe SITE. Cu toate acestea, avand in vedere volumul mare de date pot aparea posibile erori cu privire la aceste informatii,

SOCIETATEA precizeaza ca descrierea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini si descriere in  orice mod si nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginile produselor. In cazul in care o comanda nu poate fi onorata din cauza unor astfel de erori, SOCIETATEA  isi rezerva dreptul de a anula comanda respectiva si de a anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre eroarea aparuta.

De aceea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe SITE, pot fi modificate de catre SOCIETATE fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta a structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa SOCIETATEA face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante si nu va folosi poze stoc sau imagini alterate.

Totodata Societatea va folosi doar pozele efective a produselor expuse la vanzare si va incerca sa aleaga acele  poze cat mai realiste pentru a scoate in evidenta culoarea sau claritatea unor pietre pretioase, defectele majore sau chiar minore  cat si  urmele fine de manipulare vizibile pe metalele pretioase.

De aceea Societatea  recomanda sa studiati atent pozele produselor ,  ele reprezentand  cea mai importanta parte din  prezentarea lor. Descrierea fiind secundara datorita posibilitatii de a fi partinitoare sau eronata prin diferitele standarde aplicate de evaluatori , magazinele de bijuterii  cat  si de  Laboratoarele Gemologice, in procesul de evaluare .

Promotiile/ofertele prezente pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil, si pot fi intrerupte sau anulate im orice moment fara notificare prealabila.

SITE-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. SOCIETATEA nu este responsabila de politica de confidentialitate practicata de acestea precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste site-uri.

 

 Termeni si Conditii

 

1.   Definirea unor termeni – cuvinte si fraze importante si semnificatia acestora

·         In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

·         SOCIETATEA sau VANZATOR:    My Precious by Diamonds SRL

·         UTILIZATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare.

·         CUMPARATOR: reprezinta persoana care acceseaza SITE-ul, in scopuri private sau profesionale si care a acceptat Conditiile de Utilizare ale prezentului SITE, indeplinind in acest sens toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

·         UTILIZARE ABUZIVA: reprezinta utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societatii MY PRECIOUS BY DIAMONDS SRL. 

·         COMANDA: reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii SITE-ULUI de catre un CUMPARATOR, ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR.

·         CONTRACT: reprezinta o COMANDA confirmata de catre VANZATOR, prin care acesta este de acord sa livreze CUMPARATORULUI produse si servicii, iar CUMPARATORUL este de acord efectueze plata acestora.

·         UTILIZATORII/CUMPARATORII acestui SITE sunt rugati sa citeasca cu atentie termenii si conditiile de utilizare.

·         Termenii si conditiile urmatoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea SITE-ului supunindu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

·         Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului SITE, fara o atentionare in prealabil, aceste modificari devenind obligatorii cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CUMPARATORII.  Prin accesarea SITE-ului UTILIZATORII consimt sa respecte termenii si conditiile prezentate in continuare precum si legislatia aplicabila.

 

2.   Datele de identificare ale firmei

·         SOCIETATEA: My Precious by Diamonds SRL administrator al site-ului www.bijuterii-diamante.com

·         Autorizatie Metale Pretioase nr.10000

·         CUI 37370215

·         J35/1184/2017

·         Cont : RO37RZBR0000060019351130

·         Capital social : 517800lei

·         Adresa : Str.Babadag nr.9 bl.18 ap.4   300138 Timisoara

·         Telefon contact : 0726036136

 

 

 

3.   Drepturile si responsabilitatile utilizatorului / cumparatorului

·         1. Utilizatorul / cumparatorul este de acord sa foloseasca serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru numai in scopuri legale. Utilizatorul / cumparatorul se obliga:

·         a. sa nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vanda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site;

·         b. sa nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert sa foloseasca informatiile si serviciile disponibile pe site pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice drept de proprietate intelectuala sau afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in orice alt mod ofensator;

·         2. Utilizatorul / cumparatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze Societatea in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea Site-ului, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli secundare sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de Societate ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator / Cumparator a acestor conditii.

·         3. Cumparatorul se oblige sa plateasca valoarea contractului (valoare produse si valoare livrare) la primirea produselor.

·          Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra. Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator. Sunteti pe deplin in cunostiinta de cauza ca orice informatie, date, text, fotografii, grafica, etc continute in acest site sunt responsabilitatea acelei persoane/entitati de la care provine. In aceste conditii nu putem sub nici o forma, direct sau indirect, fi facuti responsabili pentru continutul site-ului incluzand, dar nelimitandu-se la, informatii trunchiate, incomplete sau gresite sau pentru orice consecinte ale utilizarii acestora.

 

 

4.   Drepturile si responsabilitatile vanzatorului / societatii

·         Informatii despre produsele / serviciile comercializate pe site

Vanzatorul  isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului.

 

·         Politica de plata si facturare

Preturile afisate vor fi in Lei si sunt stabilite in momentul in care produsele sunt expuse pe site si nu includ TVA (societatea noastra este neplatitoare de TVA). Acestea se pot schimba in cazul in care Societatea trece la plata TVA-ului, cand se aplica politica de reduceri sau daca cursul de  schimb euro-lei sufera modificari semnificative.

·          Preturile exclud costurile de livrare a produselor, astea fiind suportate de catre Cumparator. Pretul final, modalitatea de livrare si modalitatea de plata vor fi afisate la plasarea Comenzii. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind aceea de a furniza toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

·         Plata se va putea efectua prin Transfer Bancar sau Plata Ramburs direct la curier dupa primirea si verificarea coletului.

 

 

5.   Comandarea produsului

·         Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul nostru, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. 

·         Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

               1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

             2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

             3) Acceptarea Termenilor si conditiilor generale de vanzare 

·         Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor si conditiilor de catre Cumparator. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului. Societatea nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata de catre ea ca avand valoarea unui Contract.

 

6.   Politica de livrare

·         In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza (URGENT CARGUS) sau catre reprezentantul Cumparatorului. Toate produsele vor fi asigurate, in afara de cazul in care cele doua parti au stabilit alceva.  Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.  Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor prin curier doar pe teritoriul Romaniei.

·         Se recomanda Cumparatorului sa verifice cantitatea si tipurile de bunuri sau anumite defecte evidente in momentul livrarii coletului. În cazul unei livrari incomplete de bunuri sau unei încurcaturi Cumparatorul trebuie sa notifice Vânzatorul imediat. Altfel livrarea se considera efectuata si fara daune. Daca se constata daune evidente la colet atunci Cumparatorul este obligat sa scrie un raport de dauna în prezenta curierului sau sa nu accepte bunurile. Raportul de dauna este o conditie necesara de îndeplinit în procesul reclamatiei.

 

   7.   Politica de returnare a produselor (conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014)   Cumparatorul poate aplica pentru procedura de retur in 14 zile, fara a fi nevoit sa isi justifice decizia si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13, alin. (3) si art. 14

·         Toate produsele noastre  pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primire , fara penalitati si fara invocarea unui motiv. Costurile care revin Clientului sunt cele de returnare directa a produselor (O.G. 34/2014),  iar rambursarea sumelor platite de catre consumator se va face cu respectarea prevederilor legale, in termen de cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator (O.G. 34/2014).

·         Produsele vor fi returnate in ambalajul original, cu componentele sau accesoriile primite la cumparare. Obiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si, dupa caz, sa aiba sigiliile intacte sau sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise de fabricant sau furnizor asupra produselor.

 

8.      Politica de garantare

Garantia de Conformitate

Este definita, de legea nr. 449/2003, ca fiind angajamentul pe care Vanzatorul si-l asuma fata de Cumparator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de Cumparator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, DACA acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

ATENTIE                                    

Deoarece toate produsele expuse spre vanzare pe acest site sunt   Produse Folosite!,  Garantia de Conformitate  oferita de ” My Precious by Diamonds SRL”  va fi de un an de zile, respectiv  sunt garantate calitatea si proprietatile fizico-chimice ale bijuteriilor.

In cazul existentei  lipsei de conformitate a produsului, Cumparatorul are dreptul de a solicita in primul rand luarea masurii de reparare a produsului sau are dreptul de a solicita luarea masurii de inlocuire a produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei cand masura este imposibila sau disproportionata. Masura de reparare a produsului este imposibila daca nu pot fi asigurate produse identice pentru inlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente. Masura de inlocuire a produsului este disproportionata fata de masura de reparare daca costul de inlocuire este disproportionat in raport cu costul de reparare. Vanzatorul se obliga sa raspunda reclamatiilor in termen de maxim 15 zile lucratoare.

Capitolul II – legea nr.449/2003   Conformitatea produselor cu specificatiile cuprinse in contractul de vanzare-cumparare

Art. 5 
(1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare. 
(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca: 
a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat Cumparatorului ca mostra sau model; 
b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare; 
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip; 
d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului. 

Art. 6 
Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator. 

Totodata,  se prevede ca, in cazul produselor folosite, vanzatorului i se va permite reducerea termenului de la doi ani in care poate fi angajata raspunderea operatorului economic, la un an de la data livrarii produsului.

Garanţia comercială –   va fi limitata la 30 zile

Pentru a putea beneficia de garantia comerciala, deficientele acoperite prin aceasta garantie trebuie reclamate in termen de maxim 15 de zile de la data cumpararii produsului. In cazul produselor confectionate din metal de baza pretios, calitatea metalului este certificata prin marcaj inscriptionat sau avizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Vanzatorul  declara ca datorita provenientei second hand produsul nu poate fi considerat ca  proiectat si construit pentru o durata medie de utilizare. Totodata, Vanzatorul  declara ca produsul isi poate mentine caracteristicile functionale pe o durata indelungata daca sunt respectati termenii si conditiile cuprinse in prezentul document.

Termenul de garantie incepe de la data vanzarii produsului si se prelungeste cu timpul trecut de la data la care consumatorul a reclamat defectiunea produsului pana la data readucerii acestuia in conformitate.

Prestatorul de service (producatorul) are obligatia sa repare sau sa refaca/inlocuiasca produsul in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si cumparator.

Vanzatorul se obliga sa raspunda reclamatiilor in termen de maxim 15 zile lucratoare.

Cumparatorul are obligatia de a utiliza produsul si de a-l intretine conform instructiunilor detaliate in aceste Termene si Conditii  si prezentate in momentul achizitionarii.

 

 

9.      PIERDEREA GARANTIEI 

Garantia se pierde la indeplinirea oricareia dintre conditiile de mai jos:

1) schimbarea starii originale a produsului, pastrarea in conditii improprii, supunerea la actiunea substantelor chimice, corozive etc., precum si supunerea la socuri termice, socuri fizice, mecanice, etc;

2) incredintarea produsului spre a fi modificat/reparat altor persoane/firme neautorizate de producator;

3) neprezentarea certificatului de garantie, neprezentarea facturii sau a bonului fiscal;

4) compromiterea sau stergerea datelor inregistrate in certificat;

5) pierderea certificatului de garantie.

 

ATENTIE

Garantiile acordate nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/ inactiuni precum: activitati sportive, profesionale, casnice, transport, manipulare, depozitare, purtare, pastrare, intretinere; interventii neautorizate, incalcarea termenilor si conditiilor prezentului document, expunerea produsului la variatii bruste de temperatura si/sau umiditate, la contactul cu medii distructive precum: praf, fum, abur, solventi, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare cu actiune distructiva, clor sau alte substante chimice corozive – inclusiv continut in apa curenta sau in apa de piscina, ploaie acida, uzura.

Prin astfel de actiuni/inactiuni asupra produsului se pot produce deficiente functionale si/sau structurale acestuia precum: pori, fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, deformari, ruperi, desprinderi, etc.

 

Exemple de actiuni concrete care trebuie evitate, intrucat pot produce daune ori deficiente produselor:

 

Cu ocazia pastrarii

 

·         Bijuteriile trebuie pastrate in casete compartimentate pentru a separa articolele în functie de materialele din care sunt confectionate sau saculeti din materiale textile foarte fine, netede care nu se scamoseaza.

·         Casetele de bijuterii se pastreaza în spatii ferite de praf, lumina, umiditate si murdarie.

·         Bijuteriile din aur sau argint nu se pastreaza impreuna cu bijuterii din otel, bronz, alama, aliaj comun sau placate.

·         Perlele de cultura trebuie ferite de contactul cu obiecte metalice sau pietre pretioase.

·         Nu expuneti pietrele la soare sau lumina puternica deoarece isi pot pierde în mod natural culoarea si stralucirea.

·         Tratati cu atentie deosebita bijuteriile cu pietre fatetate. Acestea se pot zgâria usor, fatetele se pot deteriora. Evitati contactul acestora cu metale sau orice alti agenti care le-ar putea degrada. Pastrati-le în cutii, în compartimente speciale, captusite cu material textil moale sau în saculeti de catifea sau matase, fiecare separat.

 

Cu ocazia purtarii

 

·         Nu supuneti bijuteriile la socuri mecanice: izbituri, lovituri, etc.

·         Nu supuneti bijuteriile la contactul cu apa si produse chimice (spray-uri, detergenti, inalbitor, clor, diluanti, benzina, etc.). Nu purtati perlele sau bijuteriile cu pietre pretioase/ semipretioase împreuna cu lantisoare de metal sau alte bijuterii cu pietre pentru ca se pot zgâria. Purtati cu grija bijuteriile cu perle, montura lor nu rezista socurilor mecanice.

·         Nu recomandam purtarea nici unui fel de bijuterie cand: dormiti, faceti baie (acasa, piscina, mare, apa termala, etc.), va schimbati hainele, faceti sport, oricare alta activitate fizica in timpul careia puteti lovi sau deteriora bijuteria.

·         Nu recomandam purtarea inelelor si verighetelor cand: faceti activitati casnice (spalati copii, vase, haine, animale de companie, etc), activitati de gradinarit (sapati, pliviti, udati, ierbicidati) sau oricare alta activitate care poate expune inelul/verigheta la socuri puternice, termice sau la substante chimice, petrochimice sau cosmetice

·         Nu expuneti mult timp bijuteriile la soare intrucat acestea isi pot pierde din luciu sau se pot decolora.

·         In cazul bijuteriilor placate, contactul cu transpiratia poate provoca deteriorari ale stratului de material placat.

·         Nu aplicati parfumul, crema de corp sau alte produse de machiaj inainte de a purta bijuteriile pentru a evita posibilele reactii chimice dintre diferitii componenti chimici.

·         Nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor sportive, casnice sau alte activitati in timpul carora acestea se pot zgaria, deteriora, deforma sau chiar rupe. In cazul bijuteriilor cu pietre, acestea se pot zgaria, sparge sau pierde.

·         Scoateti bijuteriile inainte de culcare deoarece în timpul somnului le puteti deteriora, deforma, zgâria sau rupe.

·         Deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile deoarece manevrarea brusca a sistemului de inchidere poate duce la defectarea acestuia.

 

·         Prin astfel de actiuni/inactiuni se pot produce daune ori deficiente la suprafata produsului sau in structura profunda a acestuia, prin aparitia porilor, fisurilor, zgarieturilor, corodarilor, decolorarilor, deformarilor, ruperilor, desprinderilor, etc.

·         Pentru a beneficia de garantiile acordate si pentru a se putea bucura de folosinta indelungata a produsului, Cumparatorul trebuie sa asigure indeplinirea termenilor si conditiilor prezentului document.

·         Societatea nu este responsabila pentru produsele care au fost purtate excesiv si defectuos, sau au fost lovite. O lovitura relativ usoara poate cauza o ciobitura diamantului. O ciobitura poate fi provocata si in timp ce diamantul este solicitat, fiind montat sau demontat de catre persoane neavizate.

 

 

10.    Limitarea responsabilitatii societatii in anumite situatii

          Ca urmare a legislatiei in vigoare, Societatea nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

·         intarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului sau din alte motive.

  • deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului.
  • informatiile eronate furnizate de Cumparator. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale din contul creat pe site.
  • posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea acestui site sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional.
  • neplacerile create de intreruperea accesului pe site datorate furnizorului de servicii internet (ISP).
  • continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge pe site.

 

Ne rezervam dreptul de a refuza o comanda in orice moment al procedurii de comanda din mai multe motive, printre care:

  • produsul comandat nu este pe stoc
  • identificarea unei erori in informatiile despre produs, inclusiv pretul sau o oferta promotionala.

Daca intervin probleme la o comanda Cumparatorul va fi contactat prin email sau telefonic.

 

 

11.     FORTA MAJORA

·         Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

·         Ne rezervam dreptul de a face orice modificari ale acestor termeni si conditii, precum si orice modificari asupra site-ului, fara a fi necesara vreo notificare prealabila a utilizatorilor.

 

 

DECLARATIE DE CONFORMITATE

Noi, SC MY PRECIOUS BY DIAMONDS SRL declaram ca aceste produse nu pun in pericol viata, sanatatea, siguranta in munca si protectia mediului si ca la momentul vanzarii, produsele au corespuns intru totul cerintelor clientului.

 

 

12.    MODUL DE SOLUTIONARE AL LITIGIILOR

 LEGEA APLICABILA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si comparator  se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 

 

13.    Copyright

Site-ul si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul  www.bijuterii-diamante.com si orice incercare de frauda va fi raportata fara intarziere autoritatilor competente.

 

 

14.    Politica de confidentialitate privitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si modul de gestionare a acestora, precum si scopul pentru care se cer datele:

·         Bijuterii-diamante.com se angajeaza sa respecte cu strictete confidentialitatea datelor clientilor sai si se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti.

·         Datele solicitate pe acest site sunt: numele, prenumele, numarul de telefon, domiciliul si adresa de email. In momentul in care doriti sa cumparati online vi se vor solicita suplimentar: adresa de livrare, adresa de facturare si modalitatea de plata.

·         Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre Societatea noastra numai in scopul declarat al acestui site, pentru a trimite cumparatorului confirmarea si livrarea comenzilor.

 

 

15.    Politica de informare despre cookie-uri

·         E foarte important sa respectam recomandarea reprezentantilor Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal de a nu trimite mesaje promotionale catre cei care nu si-au dat acceptul. De aceea Societatea noastra va folosi datele utilizatorilor doar in scopul declarant al acestui site, pentru a trimite confirmarea si livrarea comenzilor si notificari. 

 

  

 

Ghidul Cumparatorului

Ghidul Cumparatorului de bunuri
din metale pretioase si/sau pietre pretioase
Acest Ghid ofera sfaturi generale despre informatii pe care trebuie sa le luati in
considerare inainte sa achizitionati bunuri din metale pretioase si pietre pretioase si
nu trebuie sa fie apreciat ca o declaratie completa privind legislatia din domeniu.
Adresati-va Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) sau
Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) ori contactati un
serviciu alternativ de sprijin pentru consumatori daca aveti nevoie de sfaturi mai
detaliate.
Fie ca doriti sa faceti un cadou deosebit prietenei sau sotiei, fie ca va
pregatatiti de casatorie, doriti sa faceti o investitie sau pur si simplu va plac bijuteriile,
fiecare dintre consumatori poate ajunge la un moment dat in situatia de a cumpara
obiecte din metal pretios sau pietre pretioase. Desigur, fata de toate celelalte produse
pe care le cumparam in mod frecvent, piata bijuteriilor implica preturi ridicate, prin
urmare atentia spre informare si detalii trebuie sa fie cu atat mai mare.
Trebuie retinut ca proportional cu pretul si prejudiciile ce pot aparea sunt cu
atat mai semnificative din punct de vedere financiar.
Piata produselor din metale pretioase si pietre pretioase este constituita nu numai din
bijuterii, aceasta extinzandu-se si asupra unor obiecte de arta sau obiecte de lux
atunci cand acestea detin parti componente sau sunt realizate din acest tip de
material.
Prevederile legale in vigoare menite sa asigure o buna protectie
consumatorilor la achizitionarea bunurilor de acest fel sunt O.U.G. 190/2000 privind
regimul metalelor pretioase si pietrelor pretioase în România, republicata, cu
modificarile si completarile ulterioare, precum si OG 21/1992 privind protectia
consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si alte acte
normative pentru aplicarea acestor o rdonante.
Cum va pregatiti inainte de achizitionare?
Fie ca doriti sa cumparati o bijuterie, un ceas din aur sau o piatra scumpa
exista o serie de etape ce trebuiesc urmarite inainte de achizitionarea pr opriu-zisa.
Motivatia
Primul pas ce trebuie urmarit atunci cand vreti sa cumparati astfel de produs
este sa va decideti ce anume cautati sa cumperati. Intrucat discutam de obiecte
scumpe, desigur raspunsul la intrebarea „CE VREAU?” trebuie sa urmareasca de
fapt tipul produsului pe care doriti sa il achizitionati si suma de bani de care dispuneti.
Informarea
Odata ce v-ati decis ce anume cautati sa achizitionati, urmeaza sa va
informati cum si ce poate oferi piata in conformitate cu cerintele dvs. Informati-va
despre preturi, calitate, confidentialitatea comerciantilor.
Piata metalelor pretioase si a pietrelor pretioase este o piata deschisa, lipsita de
bariere comerciale, de aceea informarea poarta un rol esential inainte de
cumpararea propriu-zisa. Fie ca utilizati ca mijloc de informare materiale din reviste,
reclame, internet sau sfaturile altora, cel mai important lucru care trebuie luat in
considerare atunci cand cumparati acest tip de produse este increderea pe care o
ofera furnizorul de astfel de bunuri. De exemplu unul din lucrurile de care trebuie sa
tineti seama, referitor la increderea conferita de furnizor este autorizatia ANPC.
Desfasurarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase necesita, conform
legii, o autorizare prealabila, iar autorizatia (sau o copie a sa) trebuie sa fie afisata
intr-un loc vizibil, in interiorul magazinului.
Alegerea
Dupa informarea cat mai precisa a tipului de produse oferit de piata
romaneasca, alaturi de preturile practicate de comercianti, trebuie sa realizati o
alegere referitoare la operatorul de la care doriti sa achizitionati produsul. Alegerea
nu trebuie facuta arbitrar si nu este recomandata cumpararea fara o informare in
prealabil despre acelasi produs la diferiti comercianti.
RETINETI !
Verificati inainte sa cumparati – Merita intotdeauna sa comparati preturile.
Uitati-va daca livrarea sau service-ul dupa vanzare sunt incluse in pret
(service-ul poate include servicii suplimentare ulterioare cumpararii, de
exemplu largirea sau micsorarea verighetelor, scurtarea unui lant etc.).
Nu va lasati atrasi de oferte cu pret bun doar daca faceti ·  achizitia repede.
Cumpararea
Intrucat sumele necesare achizitionarii de produse din metale pretioase si
pietre pretioase pot fi foarte mari, majoritatea comerciantilor ofera posibilitatea de
plata cu cardul sau chiar prin ordin de plata. Desigur plata se poate realiza si cu bani
in numerar dar daca suma este foarte mare recomandarea este sa incercati o
metoda mai simpla, care sa nu necesite vehicularea de sume importante asupra
dvs.
RETINETI !
Vanzarea trebuie insotita de bon fiscal sau factura fiscala conform legii.
Verificati restul dumneavoastra inainte de a parasi magazinul.
Daca utilizati un card de credit nu dati codul PIN nimanui si nu permiteti
altor persoane sa vada ce cod folosi ti.
Ce trebuie sa stiti?
DESPRE METALELE PRETIOASE
Care sunt metalele pretioase?
In Romania sunt considerate metale pretioase, conform legii, aurul, argintul
si metalele platinice (platina, paladiul, ruteni ul, rhodiul, osmiul si iridiul).
Ruteniul , rhodiul, osmiul si iridiul nu se intalnesc de regula ca atare in bijuterii ci
sub forma de aliaje impreuna cu celelalte metale pretioase.
Ce simbolizeaza titlul metalului?
Titlul metalului reprezinta proportia de metal pretios fin continuta de un
obiect, exprimata în miimi. Titlurile legale în România, sunt urmatoarele:
a) pentru aur: 375‰; 500‰; 585‰; 750‰; 833‰; 900‰; 916‰ si aur fin 999‰;
b) pentru argint: 750‰; 800‰; 875‰; 916‰; 925‰ si argint fin 999‰;
c) pentru platina: 950‰;
d) pentru paladiu: 950‰.
O terminologie mai veche este uneori folosita pentru a simboliza titlul aurului.
Aceasta terminologie foloseste ca unitate de masura KARATUL (pronuntat karat,
pl. Karate ) prescurtat Kt. sau K.
Astfel aurul fin (999‰) mai este descris ca aur de 24 Kt. Acest lucru inseamna ca
din 24 de parti ale un intreg toate 24 sunt aur fin. Pentru un obiect din aur de 14 Kt
(585‰), de exemplu, numai 14 parti sunt aur fin, restul de 10 parti (pana la 24)
fiind constituite din alte metale aliate. Pe acelasi exemplu aurul de 9 Kt. reprezinta
titlul de 375‰ s.a.m.d.
Ce este marca?
Terminologic, marca reprezinta un semn conventional care se aplica pe
bijuterii si pe obiectele din metale pretioase.
Tipuri de marci:
Marca de certificare sau marca statului, reprezinta semnul conventional
care se aplica pe bijuterii si pe obiectele din metale pretioase de catre Autoritatea
Nationala pentru Protectia Consumatorilor.
In decursul istoriei, statul a folosit ca marci diferite simboluri specifice
perioadelor istorice. Aceste marci de control aplicate anterior introducerii noilor
marci, sunt considerate marci legale in Romania. Marcile de control vechi ale
statului se regasesc pe o serie de obiecte si bijuterii vechi vandute in general prin
magazinele de amanet sau de tip consignatie.
Marca de garantie proprie – semnul individual stabilit si înregistrat la
Autoritatea Natonala pentru Protectia Consumatorilor, care se aplica pe bijuteriile
si obiectele din metale pretioase de catre producatorul intern, importator sau
vânzatorul cu amanuntul.
Marca titlului – semnul conventional, diferit în functie de titlul metalului
pretios, care se aplica pe bijuteriile si obiectele din metale pretioase de catre
producator.
RETINETI !
Pentru a intruni conditiile legale la vanzare, toate bijuteriile si obiectele din
metale pretioase trebuiesc sa fie marcate cu :
1. marca de certificare
sau
2. marca de garantie proprie alaturi de marca titlului.
Existenta marcii de certificare este suficienta in absenta altor marci intrucat
aceasta este distinctiva pentru fiecare tip de metal pretios si pentru fiecare titlu al
metalului, in timp ce marca de garantie proprie trebuie sa fie aplicata numai alaturi
de marca titlului (pe care il garanteaza de fapt operatorul economic care aplica
marca).O marca de garantie proprie aplicata fara marca de titlu nu reprezinta o
garantie reala, acest lucru fiind sanctionat de lege.
Orice alt titlu de aliaj in afara celor mentionate mai sus nu reprezinta titlu
legal, prin urmare obiectele nu poarta marca de certificare si nici de garantie
proprie.
Ce trebuie sa stiti despre pretul metalelor pretioase?
Pretul metalelor pretioase practicat de operatorii economici nu reprezinta
un pret impus ci mai degraba un pret ce se autoregleaza pe principii concurentiale
si in functie de cotatia gramului de a ur fin data de BNR.
In pretul unui obiect din metale pretioase nu este reflectat numai gramajul de aur
fin continut, pretul cuprinzand de asemenea si o parte data de manopera, raritate,
brand etc.
Datorita existentei unei piete deschise a metalelor pretioase, preturile pot fi
diferite la operatori economici diferiti. Pentru a lua o decizie avantajoasa in
vederea cumpararii unui produs, este datoria consumatorului sa se informeze cat
mai bine asupra pietei inainte de a achizitiona produsul.
Un alt lucru ce poate genera confuzii este culoarea aurul ui din bijuterii.
Aceasta culoare poate fi in majoritatea cazurilor, galbena (aurie), roşcat, alba. Ce
trebuie retinut este ca aceasta culoare este data de metalele de aliere si nu de un
tip diferit de aur. Astfel:
pentru aur galben aliajul folosit poate cuprinde A u, Ag, Zn, Cu
pentru aur roşcat: Au, Cu
pentru aur alb: Au, Ag, Zn, Ni sau Au, Ag, Pd
Desigur se pot realiza astfel o multitudine de aliaje utilizand proportii diferite ale
metalelor aliate.
RETINETI !
Pentru o bijuterie cu tilul 585‰ (14 Kt) cantitatea de aur este identica, chiar
daca bijuteria este din aur galben, alb sau rosu, celelate metale de aliere aflanduse
in proportii diferite, culoarea obictului fiind conferita de aceste proportii.
Privitor STRICT la pretul aurului acesta nu trebuie sa difere doar pentru ca
aliajul are o diferita culoare, titlul aliajului fiind cel care dicteaza pretul in cea mai
mare masura (neluand in considerare complexitatea obiectului, manopera sau alti
factori subiectivi), iar in cazurile prezentate acesta poate fi acelasi pentru mai
multe culori diferite de aur.
DESPRE PIETRELE PRETIOASE
Care sunt pietrele pretioase?
Pietrele pretioase sunt diamantele, rubinele, safirele si smaraldele. De
asemenea regimul pietrelor pretioase se extinde si perlelor naturale, perlelor de
cultura si a celorlalte pietre scumpe.
Ce trebuie sa stiti despre pietrele scumpe?
Termenul vechi de pietre semipretioase a fost inlocuit pentru a nu genera
confuzii cu termenul de pietre scumpe. Termenul de piatra scumpa este cunoscut
in literatura de specialitate drept gema, iar stiinta care se ocupa cu studiul acestor
pietre poarta numele de Gemologie.
Aceste pietre sunt pietre naturale ale caror valoare este ridicata, fiind
necesar sa li se acorde o mare atentie la achizitionare.
Exista trei categorii generale de pietre utilizate pentru bijuterii sau obiecte de
podoaba.
1) PIETRELE NATURALE
Pietrele naturale utilizate, sunt in general pietre cu calitati fizice sau optice
deosebite. Aceste pietre pot avea o compozitie diferita, de la o singur element
chimic (exemplu diamantul este alcatuit din carbon pur) la o multitudine de
elemente chimice (exemplu: turcoaza).
2) PIETRELE SINTETICE
Pietrele sintetice reprezinta reproduceri identice din punct de vedere chimic
al pietrelor naturale, dar sunt pietre create de om in conditii de laborator (exemplu:
rubin sintetic, safir sintetic etc.)
3) PIETRELE ARTIFICIALE
Pietrele artificiale sunt pietre create de om in conditii de laborator dar a
caror compozitie este diferita de orice alte pietre existente in natura (exemplu:
cubic zirconia)
RETINETI !
· In categoria generala pietre scumpe (geme) sunt incluse si pietrele
pretioase.
Ce trebuie sa stiti despre perle?
Perlele sunt formatiuni solide ce se formeaza in interiorul unor moluste
(scoici sau melci) marine sau de apa dulce printr-un proces biologic. Perlele sunt
constituite din straturi suprapuse de sidef secretat de m olusc.
Exista doua categorii generale de perle:
1) PERLE NATURALE
Perlele naturale se formeaza in urma unui proces de geneza ce are loc in
mod natural in moluste perlifere in urma lezarii acestora de catre particule fine
dintr-o substanta solida (ex: un fir de nisip)
Perlele naturale pot fi perle marine (produse de scoici ce traiesc in apa
sarata) si perle de apa dulce (produse de scoici ce traiesc in apa dulce).
Perlele naturale sunt «scoase la suprafata» de scufundatori specializati
denumiti generic pescuitori de perle.
2) PERLE DE CULTURA
Perlele de cultura se formeaza in mediu controlat (bazine special
amenajate), de catre scoici perlifere, in urma «insamantarii» manuale a acestora
cu un nucleu dintr-o substanta solida (de regula tot o bucata de sidef cu
dimensiuni variabile). In functie de tipul de scoica perlifera si acestea se pot
deosebi in perle marine si de apa dulce.
Perlele de cultura reprezinta cea mai mare clasa a perlelor existente pe
piata mondiala, locurile unde scoicile sunt «crescute» purtand numele generic de
crescatorii de perle.
Ce trebuie sa stiti despre calitatea pietrelor scumpe si a perlelor?
Pietrele scumpe, la fel ca orice alt bun prezinta grade diferite de calitate,
calitate conferita de mai multe propriet ati ale acesteia, ce actioneaza cumul ativ.
Aceste calitati, in functie de tipul de piatra pot fi:
a. Greutatea
Strict pentru pietrele pretioase si pentru o parte din restul pietrelor scumpe,
greutatea este exprimata in unitatea de masura numita CARAT (pronuntat carat,
pl. carate ) prescurtat ct.
1 ct = 0,2 grame
Pentru restul de pietre scumpe, greutatea se exprima conventional in
grame.
b. Taietura
Taietura pietrelor scumpe este evaluata prin prisma celor doua
caracteristici ale acesteia, tipul de taietura si gradul de realizare al acesteia.
c. Puritatea
Puritatea este o caracteristica importanta pentru majoritatea pietrelor
scumpe. Pentru o parte dintre acestea, o puritate cat mai mare (pana la absenta
incluziunilor) dau o valoare uneori disproportionat mai mare (exemplu:
diamantele), in vreme ce pentru altele, prezenta incluziunilor cat mai variate este
un factor care duce la cresterea pretului (exemplu: chi hlimbarul).
d. Culoarea
Culoarea de asemenea este apreciata diferit in functie de natura pietrelor
respective. Astfel, in vreme ce pentru unele pietre este ideal o absenta a culorii
(exemplu: diamantele incolore), pentru altele (exemplu: rubinele sau safirele) sunt
apreciate si pretuite culorile cat mai intense si mai unifo rm distribuite.
e. Originea
Si locul de origine (provenienta) al unor pietre poate influenta calitatea,
implicit pretul acestora. Ca exemplu, exista pietre ale caror exploatare a incetatin
anumite locatii, prin epuizarea minelor.Aceste pietre, existand deja un numar
limitat, tind sa fie mai pretuite in timp (exemplu: granatele demantoid din Rusia).
f. Raritatea
Raritatea este principala caracteristica a pietrelor scumpe capabila sa
justifice pretul ridicat al acestora. Raritatea unor pietre se poate estima privitor
strict asupra compozitiei chimice rare dar si sub prisma deficientei pe piata la
momentul dat.
g. Fenomenele optice
Multe pietre scumpe prezinta fenomene optice caracteristice, lucru ce
confera o calitate ridicata acestora cu atat mai mult cu cat efectul optic este mai
evident si mai deosebit (exemplu: fenomenul de „joc de culoare” in opal).
Ce trebuie sa stiti despre pretul pietrelor pretioase?
La fel ca si pentru metalele pretioase, pretul pietrelor pretioase nu este un
pret impus ci este un pret ce se autoregleaza pe piata, prin concurenta libera intre
operatori. In cazul diamantelor, fluctuatiile de pret sunt mult mai vizibile si direct
raportate cu evenimentele din cadrul burselor de diamante din lume. Ca referinta
international acceptata este Bursa de Diamante din New -York.
Ce urmariti la achizitionare?
La achizitionarea bunului trebuie sa aveti in vedere urmatoarele
considerente:
a. Cereti informatii complete despre produs, pret, conditii de cumparare (daca
acestea exista).
b. Feriti-va de oferte de vanzari nesolicitate.
c. Asigurati-va ca veti primi un Certificat de calitate in original:
Certificatul de calitate trebuie sa contina obligato riu:
– detalii corecte, precise si complete referitor la produsul cumparat (tilul metalului,
natura pietrelor etc)
– datele de identificare ale operatorului economic de unde achizitionati produsul.
d. Asigurati-va ca primiti factura fiscala sau bonul fiscal care sa justifice
cumpararea produsului de la operatorul economic in cauza.
e. Cereti informatii suplimentare despre garantia oferita produsului si eventualele
probleme de service ce pot sa apara.
f. Verificati politica respectivei companii de returnare a bunurilor, in cazul aparitiei
unor defecte ulterioare, de exemplu.
Cum puteti evita achizitonarea de produse contrafacute?
Feriti-va de a deveni victime ale trucurilor practicate de unii comercianti. Nu
cumparati bijuterii de la comercianti ambulanti.
RETINETI !
Asigurati-va ca locul de unde cumparati beneficiaza de o autorizatie pentru
vanzarea de obiecte din metale pretioase si pietre pretioase.
Marcarea cu marca statului se realizeaza NUMAI de catre ANPC.
Preturile de vanzare a metalelor pretioase si a pietrelor pretioase nu sunt impuse
de nici o institutie de stat.
Evitati chilipirurile.
Evitati sa cumparati bijuterii de la persoane care „va acosteaza” pe strada sub
diverse pretexte.
Cereti Certificat de Calitate pentru produsul achizitionat.
Puteti cere suplimentar un Buletin de Expertizare al obiectului, realizat de
specialistii Directiei Metale Pretioase si Pietre Pretioase din cadrul ANPC.
Nu cumparati obiecte din metale pretioase cu greutate suspec ta.
Contrafacerile
1. PENTRU METALELE PRETIOASE
Contrafacerile in domeniul metalelor pretioase sunt multe si pot imbraca
diverife forme precum:
Imitatiile
Exista mai multe metale si aliaje ce pot semana vizual cu metalele
pretioase. Atunci cand sunt realizate bijuterii sau alte obiecte din aceste metale,
ele pot induce in eroare si un ochi experimentat, daca nu se realizeaza o analiza
chimica.
Umpluturile
Uneori datorita constructiei sau modelului, bijuteriile prezinta cavitati goale
ce pot fi umplute cu metal comun cu metal pretios cu titlu inferior sau chiar cu alt
metal pretios decat cel de la suprafata. Aceste cavitati sunt inchise cu abilitate,
umplutura devenind practic „invizibila” ochilui neavizat.
Daca un obiect din metal pretios, are si elemente din metal comun sau otel,
datorate design-ului, orice producator serios, specifica pe aceste parti cuvantul
„METAL” sau „STEEL”..
Acoperirile
Exista obiecte din metal comun acoperite cu un strat subtire de metal
pretios. Aceste obiecte nu pot fi depistate decat dupa o analiza a obiectului de
catre specialisti.
2. PENTRU PIETRELE PRETIOASE
La fel ca si in cazul metalelor pretioase, exista o serie de contrafaceri
intalnite in domeniul pietrelor pretioase.
Pietrele de imitatie
Exista foarte multe pietre de imitatie pentru pietrele scumpe. Imbracand
forme chimice diverse, de la banale sticle si materiale reproduse sintetic, toate
aceste imitatii sunt periculoase intrucat sunt aproape imposibil de depistat fara o
analiza riguroasa de laborator.
In sens larg, absolut orice piatra care nu este ce sustine descrierea sa,
reprezinta o imitatie. Se pot intalni astfel imitatii de pietre scumpe realizate cu
ajutorul altor pietre scumpe.
Dubletele si tripletele
Acest tip de imitatii consta in realizarea de „pietre compuse”, unde alaturi de o
piatra naturala , sunt lipite alte pietre de imitatie sau pietre naturale cu o valoare
mai scazuta. Lipirea celor doua sau trei parti se realizeaza fix, linia de lipire
devenind invizibila pentru ochul liber.
Imitatii produse prin tratamente
Unele pietre naturale pot fi supuse anumitor tratamente (chimice sau fizice) ce
modifica aspectul lor (culoare, lustru, transparenta etc.), acestea devenind pietre
de imitatie.
Unde poti verifica produsul cumparat?
Directia Metale Pretioase si Pietre Pretioase din cadrul ANPC, dispune de
laboratoare de analiza si personal autorizat sa realizeze verificari si expertizari ale
obiectelor din metale pretioase si pietre pretioase. Directia realizeaza operatiuni
cu publicul prin ghisee in 20 resedinte de judet si in Mun. Bucuresti.
Programul de lucru cu publicul este afisat in fiecare locatie din tara.

 

SSL Certificates
Verified by ExactMetrics