AQUAMARINE
Legenda spune ca acvamarinul este comoara sirenelor, avand puterea magica de a-i tine in suguranta pe marinari. Puterea sa creste atunci cand se afla sub apa. De asemenea, se spunea ca acvamarinul avea o influenta benefica asupra cuplurilor casatorite. Puterea sa asigura o casatorie lunga si fericita, iar astfel este considerat un cadou potrivit pentru casatorie sau aniversari.
Acvamarinul protejeaza impotriva raului.
Acvamarinul este de obicei albastru deschis, dar cu cat este mai inchisa culoarea, cu atat este mai valoroasa piatra.

De-a lungul istoriei, acvamarinului i s-au atribuit foarte multe proprietăți și a fost parte din legende și povești. Romanii credeau că pentru zeul mării, Neptun, această piatră este sacră. Pentru sumerieni, egipteni și evrei era un simbol al fericirii și al tinereții veșnice. În era creștină a fost asociat cu Apostolul Toma pentru că imita cerul și pământul, iar acesta călătorise foarte mult pe mare pentru a răspândi credința. De la superstiția că îi păzește pe cei care traversează ape, până la cristalul folosit de ghicitoare, acvamarinul este o piatră semiprețioasă care face parte din folclor.

Din Antichitate și până în zilele noastre, se crede că acvamarinul are o influență pozitivă asupra celui care îl poartă. Deși foarte multe sunt mituri, nu poate fi negată influența pozitivă pe care culoarea o poate avea. Este un efect similar cu privitul valurilor mării: liniștitor și relaxant.

Se spune că ajută la reducerea anxietății și alungă coșmarurile. Poate să insufle un sentiment de încredere în sine și ajută la depășirea tracului în special pentru actori și oratori.

Acvamarinul este cristalul celor din zodia Scorpion. Conform credințelor populare, cristalele zodiilor îl protejează pe cel care le poartă și îl ajută să fie liniștit, împăcat și concentrat pe ceea ce își dorește.

Acvamarinul, piatra lunii martie

Piatra lunii martie este acvamarinul, cel mai probabil datorită faptului că este o lună de apă și se credea a fi originară din mare. Tradițional era piatra sacră a marinarilor și îi ajuta să traverseze în siguranță mări, indiferent de vremea nefastă. Se spune că îl ajută pe cel care îl poartă să facă față provocărilor și are un efect pozitiv asupra stării psihice și fizice.

 

SSL Certificates
Verified by ExactMetrics