RUBINUL
cea mai cunoscuta piatra pretioasa rosie, a fost considerata vreme indelungata si cea mai valoroasa.
Considerat regele pietrelor pretioase, rubinul, asemeni safirului, este un corindon cu o duritate ridicata.
In Burma antica, razboinicii purtau rubine pentru a-i face invincibili in lupta. Conform Bibliei, numai femeile intelepte si virtuoase sunt „mai pretioase decat rubinele”.
Rubinul este asociat cu pasiunea si curajul.
Cea mai buna si mai recunoscuta culoare a rubinului este rosul intens, pur, mergand spre un rosu purpuriu. Un rosu purpuriu este considerat mai bun decat un rosu oranj. Pietrele roz, purpurii si portocalii sunt clasificate ca si safire extravagante, si nu rubine.
Rubinele sunt foarte rare si valoroase in marimi mari. In cazul rubinelor mari, predomina forma ovala sau pernita.
Rubinul, asemeni safirului, este un corindon, cu o duritate de 9 pe scala Mohs. Corindonul are o duritate atat de mare incat este utilizat ca si abraziv. Drept urmare, rubinele sunt cele mai dure pietre pretioase (imediat dupa diamant).
Curatarea rubinului se face cu apa calduta si sapun neutru: folositi o periuta de dinti pentru a curata in locurile unde se poate aduna praful.
Considerat rege al pietrelor, rubinul este talismanul norocos al Racilor, dar are efecte pozitive si asupra Leilor, Scorpionilor si Capricornilor. Rubinul este o piatra pretioasa din familia corindonului, culoarea rosie datorandu-se ionilor de crom.

Budistii au numit-o „Lacrima lui Buddha” si o considera piatra sacra. Se spune ca mareste nivelul energiei si stimuleaza iubirea, daca este purtata aproape de inima si ajuta la trecerea peste obstacolele mari si la luarea deciziilor bune.
are un puternic rol protector impotriva gandurilor negative;
mareste curajul, pasiunea, dragostea, increderea, vitalitatea, puterea, optimismul, inspiratia, sensibilitatea;
imbunatateste relatiile de familie, matrimoniale sau de afaceri si aduce bunastare, prosperitate si fericire;
este benefic pentru concentrare, meditatie si rugaciune si ajuta la trecerea peste dificultati si in luarea deciziilor;
il ajuta pe purtator sa se evidentieze, sa fie remarcat, sa dobandeasca succesul in orice domeniu;
inlatura gandurile impure si mentine castitatea;
stimuleaza circulatia sangvina, calmeaza si inlatura cosmarurile, frica, tristetea;
amplifica si imbunatateste viata sexuala;
isi schimba culoarea potrivit starii de sanatate a purtatorului;
este benefic in caz de infectii, impotenta, infertilitate, diabet, infarct, anemie, febra, sangerari, inflamatii, intoxicari, mareste imunitatea organismului, benefic pentru ficat, inima, splina, timus, coloana vertebrala, intestine, nas, urechi, ochi, ajuta la dezintoxicare (de cafea, alcool, droguri).

Rubinul este un simbol al luminii ce pătrunde în întunecimea vieţii, ce ne infuzează curajul de a ne urmări calea spre fericire, a ne bucura de tot ce ne oferă lumea şi a absorbi energia spirituală emanată de existenţa fizică. Ne ajută să fim cu picioarele pe pământ , dar şi să ne detensionăm psihic, să ne debarasăm de stresul traiului zilnic.

Culoarea roşiatică a rubinlui ne furnizează o încredere în noi înşine clădită pe depăşirea oricărei frici, ne înlesneşte să ne înfrângem pasivitatea şi să intrăm în acţiune. Ne înalţă entuziasmul şi ne accelerează metabolismul. Roşul rubiniu este culoarea pasiunii, energiei şi însăşi vieţii, simbolizează sângele şi focul, transmite sentimente puternice, profunde , nestăvilite.

SSL Certificates
Verified by ExactMetrics