GARNET
Granatul – Simbol al prieteniei si fidelitatii, granatul este cadoul ideal pentru cel mai bun prieten sau partenerul de viata. Este talismanul celor nascuti in zodia Capricornului si in cea a Varsatorului si denota devotament si stabilitate. Granatul mareste efectele celorlalte cristale langa care este purtat. Granatul este cunoscut de mii de ani și a fost mult timp folosit ca piatră a războinicilor. Soldați din întrega lume au purtat această piatră ca un talisman de protecție împotriva rănirilor și a morții. Chiar și Noe a folosit un felinar din Granat pentru a orienta în siguranță Arca prin întunericul nopții. Încă din epocile antice Egiptene, Grecești și Romane, bijuteriile din Granat au fost foarte apreciate și considerate talismane populare de protecție.
Atenție: nu este indicat ca varietățile care conțin Aluminiu să fie folosite pentru a prepara elixir. Pot fi însă folosite direct pe piele.
Granatul confera energia ce aduce echilibru si pace interioara, dar si curaj. Aceasta piatra semipretioasa este piatra protectoare a calatorilor. Un dar ce contine granat simbolizeaza dragostea si dorinta ca persoana iubita sa aiba o calatorie in siguranta si o intoarcere grabnica acasa, deasemenea simbolizeaza prietenia eterna si increderea .In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor considera granatul a fi o piatra rosu inchis, aceste de fapt este disponibil intr-o gama extinsa de culori, inclusiv portocaliu si verde, aproape orice culoare in afara de albastru. Varietatea include granat rodolit rosu-purpuriu, granat verde (tsavorite) si granat demantoid. Disponibilitatea depinde de varietate: tsavorite se gaseste foarte greu in marimi peste un carat sau doua, in timp ce rolodit se gaseste in dimensiuni mai mari. De obicei, granatul se taie sub forma rotunda, ovala sau pernita.

SSL Certificates
Verified by ExactMetrics